Formandens beretning for 2008. 

Det har været et godt år, med mange spændende tilbud til medlemmerne.

Vi holder stadig et stabilt medlemstal på ca. 50, vi har fået nogle udmeldelser, men har også fået nye medlemmer. Velkommen til dem.

Af danse arrangementer kan nævnes, at der i 2008 igen var en gruppe inde og danse ved Kulturhavn i august. Vi havde valgt at lave et mere publikumsvenligt program, med nogle danse, med mere ”fut” i og musik der var lidt muntert.

Vi lavede først et program med lettere danse, så tog vi publikum op, så et program med noget sværere danse, og igen tog vi publikum op.

Der var en rigtig god stemning, plads til lidt spontane dansevariationer og glædes udbrud. Vi fik mange af publikummerne op, og vi fik en meget flot ros og tilbagemelding fra publikum. 

Af vores mange arrangementer kan nævnes at vi

D. 18 januar, holdt vi sammenskudsgilde. Der var mange fremmødte, alle havde spændende retter mad med. Vi så vidioen fra den dansegruppe der havde været i Athen i 2007 på Dora Stratou, meget flor opvisning.

Der var igen 2 musikkere Georgios og Makis og spille og der var Georgis 2 døtre med og spille på violin og sang. Det var en rigtig hyggelig aften. 

D. 3 februar, var vi I Dragør og se fastelavnstøndeslagning.

Vi mødtes på havnen og fik varm punch efter gammel hollænder opskrift og fastelavnsboller. Vi så at alle ryttere kom ridende og gjorde holdt ved en af restauranterne.

Derefter gik vi ned og slå at de slog katten af tønden til hest. 

D. 17 februar holdt vi generalforsamling igen med banko spil, og der var et meget flot fremmøde, næsten alle gik hjem med præmier. Nogle flere end andre. Men det var en dag hvor alle hyggede sig. 

D.8-9 marts havde vi Thanasis oppe og holde dansekursus. Der var et pænt deltagerantal, og vi fik lært nogle nye danse, som vi nu træner sammen med Vasilis på, på danseholdende.

D. 29-3 havde vi en rundtur i Dr.Byen, der var meget stor interesse for dette arrangement. Det var også meget spændende. Vi blev vist rundt i de nye bygninger og fik set en bid af dette store medieunivers. Vi var inde og se X-factor studiet. Der havde lige været finale aften før, så det var sjovt at se hvordan studiet så ud. Det var meget mindre end det indtryk man fik på TV. Vi var også inde og se teknologien bag showet.

Vi var nede og se der hvor de gemmer alle deres gamle film, programmer ja, alt hvad der har været af udsendelser og historie bag DR.

Vi var inde og se forskellige studier, teknikker rum og se hvor de laver nyderne.

Efter den guidede tur, var vi på en mere privat rundvisning i DR’s arkiver, da Janne havde sin arbejdsgang der.

Det var en meget spændende og lærerig dag. 

D. 25-5 havde vi et besøg på Karen Blixen museet og frokost i parken, og evt. besøg på livsstilsuniverset på Rungstedgård.

Der var flot tilmelding til dagen. Vi havde først bestilt en rundvisning med en guide, som fortalte alt om Karen Blixen, om hendes liv og om hendes ophold i Afrika på hendes farm.

Vi fik også fortalt og blev vist rundt i hendes barndomshjem og senere familiested  på Rungstedlund, og fik fortalt en masse sjove anekdoter fra hendes liv.

Bagefter spiste vi vores medbragte madpakke i parken også besøgte vi livsstiludstillingen i parken. Der var rigtig meget at se på og købe for dem lystede det. 

Så holdt vi sommerferie og trænede til kulturhavn.

Med opvisning i den første week-end i august. 

D. 29-11 havde vi planlagt en hyggelig juletur til Malmø, hvor der var boder en masse boder og julepyntet i gågaden.

Der var ingen tilmeldinger, men bestyrelsen valgte at gennemføre turen, også for at se om vi evt. skulle tage den op igen.

Vi havde en hygge tur, så på alt det julepyntede, der var en hyggelig stemning rundt i byen, og vi fandt en græsk restaurant og spise frokost på.

Godt trætter i fødderne og pakket med julegaveindkøb, for der var meget at købe med fordel, da den svenske krone jo er langt nede, tog vi toget hjem ved 17 tiden. 

Vi har i løbet af 2008 været på flere besøg hos den græske ambassadør på ambassaden, bl.a. for at snakke videre med ham om vores projekt med at få en græsk musiker herop. Vasilis vil fortælle nærmere om det senere.

Vi har også i år modtaget et mindre beløb fra Den græske ambassade, på 3000 kr. til brug i foreningen ved evt. kulturelle oplevelse, el. køb af evt. kostumer el lign.

Ambassadøren havde også inviteret til åbent hus i ambassadør villaen i Hellerup i marts på nationaldagen og der var der nogle inde og repræsentere foreningen. 

Den gamle ambassadør er stoppet og der er nu tiltrådt en ny Ambassadør. Vasilis har været inde og hilse på ham og snakket videre omkring vores projekt, han er meget positiv overfor det, og der bliver arbejdet videre med ansøgningen om økonomisk støtte til det. Vi har nu en ansøgning om støtte til alle udgifter nede i kulturministeriet i Grækenland. 

Ellers har det været et godt år i foreningen, men vi kunne godt tænke os en mere tilbagemelding fra medlemmerne på vores arrangementer.

Jeg vil tage et punkt op senere i forhold til dagsordnen omkring planlægning af vores arrangementer. 

Jeg vil gerne takke bestyrelsen for et godt, seriøst samarbejde, altid positive indstilling på vores møder. Det er et stort stykke frivilligt arbejde der bliver lagt i foreningsarbejdet, planlægning af arrangementer, og altid positive deltagelse ved arrangementerne.

Jeg vil også gerne takke jer medlemmer for jeres glæde, venlige og positive deltagelse i de ting vi prøver at planlægge for jer.

Jeg vil se frem til endnu et år med godt samarbejde, og håber på større opbakning fra jer medlemmer til vores arrangementer, så der er flere der vil få glæde af dem. 

Til sidst vil jeg gerne takke Jørgi for det arbejde han lavet med vores hjemmeside.

Vi havde dog aftalt at vi skulle holde et møde med ham angående, hvordan vi kunne gøre den mere interessant, spændende og indbydende for andre, men det har vi ikke fået holdt og jeg skal sørge for at vi får holdt et møde i 2009. 

Til sidst vil jeg gerne sige at jeg håber at vi fremover vil forblive med at være en kulturel forening, der kan indbyde til både græske og danske islæt og at vi kan have et socialt godt samvær, med glæde og imødekommendehed for alle i vores lille forening.